Cases
1.Industriële LED Signalisatie


Operationele Blindheid

Onze vloermarkering d.m.v. de LED-projectie, vermijdt operational blindness door slimme activering van de LED-projector, waardoor er een veiligheidssymbool verlicht wordt. Deze technologie is volledig te integreren met ons  aanrijding preventie systeem. De voor gedefinieerde bewegingen (bijv. Van een vrachtwagen, kraan, andere voertuig of voetganger) triggeren de projector. Het veiligheidsteken is alleen zichtbaar in geval van mogelijk gevaar. Het symbool kan non-stop knipperen, pulseren of schijnen om het veiligheidsniveau te verhogen.

- verbeterd de veiligheid op gevaarlijke kruisingen
- waarschuwt de chauffeur als er voetgangers in de buurt zijn
- bespaart kosten bij vernieuwen vloermarkering
- LED projector is te koppelen met diverse sensoren (magnetisch, optisch, infrarood)
Crane Safety


Deze ALIS-visualisatie is ontworpen om de gevaarlijke zone rond de hangende last van een kraan te markeren. De projector wordt bovenop de kraan geplaatst en ver-licht het veiligheidssymbool rond de hangende last.
Door projectiemarkering is de beweging van de kraan en zijn hangende last onmo-gelijk over het hoofd te zien. 

- veiligheidsmarkering wordt geactiveerd als de kraan in beweging is
- bewezen verbetering van de veiligheid rondom de kraan
- te leveren in  verschillende ontwerpen, grootte en kleuren

Slimme Parabolische Spiegel
De ingebouwde LED-projector in de slimme parabolische spiegel wordt geactiveerd door de beweging van verkeer dat betrokken is  op het kruispunt. Een veiligheidssymbool knippert, pulseert of schijnt naar de heftruckchauffeur of voetganger. 

- Eliminatie van blind spots en operational blindness
- Projector wordt geactiveerd door de beweging van 2 voertuigen/voetgangers op de kruising
- Signalering van de bewegingsrichting verkeer op de kruising


2. Aanrijd Preventie (Anti-Collision)

Voetgangersveiligheid
Het systeem ALIS Shield verhoogt de veiligheid van voetgangers en beschermt de voetganger actief tegen vorkheftrucks (en ander verkeer) op drukke en gevaarlijke kruispunten, dode hoeken en regulier verkeer op de werkvloer.
De voetganger is voorzien van een persoonlijke tag die draadloos communiceert met een tag op het voertuig.
De voetganger wordt actief gewaarschuwd voor mogelijke gevaren door trillingen, akoestisch of opto-akoestisch signaal. Wanneer de voetganger zich in een gevaarlijke situatie bevindt, begint de voor gedefinieerde actie (bv. vertragen van het voertuig, sluiten van een poort, projectie veiligheidssymbool etc).

- personal tag beschikbaar als armband, card, in veiligheidshelm of riem
- o.a. beschikbaar met ATEX certificering; IP 67 bescherming
- verschillende types waarschuwingssignalenAanrijd Preventie Heftrucks
Volgens het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (OSHA) kan tot 70% van de ongevallen met vorkheftrucks worden voorkomen door een hoger veiligheidsniveau.
Het ALIS Shield elimineert de blinde vlekken tijdens het werk en roept autonoom de vereiste vooraf gedefinieerde acties op, zoals autonome vertraging van vorkheftrucks ten opzichte van elkaar,, richting voetgangers en in kritieke / frequente zones.
Het ALIS Shield is volledig compatibel met projectiemarkering (LED). De projectie van het veiligheidssymbool wordt geactiveerd door de beweging van de heftruck (of ander verkeer). 
Het systeem is zo ontworpen dat het op elk type heftruck werkt (universeel)

- Eliminatie van blind spots
- Universeel systeem voor elk type heftruck
- Automatisch snelheidsreductie
 


Botsingen met objecten op de werkvloer
De meest voorkomende ongevallen en botsingen door vorkheftrucks zijn met magazijndeuren, stellingen, muren ed. Omdat chauffeurs bv tijdens het rijden met ladingen niet altijd het overzicht hebben of tijdens het werk vergeten dat hun lading uitsteekt.
Het ALIS Shield activeert elektronische apparaten zoals magazijndeuren, poorten, slagbomen en de LED-projectoren zorgen voor de projectie van veiligheidssymbolen. De vorkheftruck vertraagt autonoom tot een vooraf bepaalde maximumsnelheid bij het verplaatsen van de zone.

- Aanrijdpreventie met deuren
- kostenreductie op downtime en verzekering
- indoor en outdoor te gebruiken