Social Distancing Armband


Onderling 1,5 m afstand bewaren blijft één van de belangrijkste preventiemaatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.  

Maar hoe kan je werknemers stimuleren of helpen om deze afstand ook daadwerkelijk te respecteren.  Wie betrapt er zichzelf niet af en toe op toch dichterbij te staan?  

Smart Safety Solutions heeft een tool ontwikkeld om de afstandsregel ook in de praktijk op de werkvloer te respecteren.

Deze Social Distancing Tool werkt op basis van UWB (Ultra Wide Band) de meest precieze draadloze technologie op de markt voor positiebepaling.  De Social Distancing tool meet de afstand tot andere tags tot op 5 cm nauwkeurig.  Kom je te dichtbij dan krijg je een waarschuwing via trillingen, zodat je de veilige afstand kan bewaren.  De afstand staat ingesteld op 2m, zodat ook een persoon in beweging tijdig gewaarschuwd wordt. 
Indien gewenst kan de afstand door ons aangepast worden bij bestelling of achteraf.

Standaard is er geen logging van geschiedenis en van contacten.  Wens je dat wel dan kan deze oplossing eenvoudig uitgebreid worden met één reader op een centrale plaats.  De reader leest automatisch de tags uit wanneer ze in een straal van 40 m rond de reader komen.  Zo kan de medische dienst of preventiedienst ook controleren met wie een besmette persoon al dan niet in contact geweest is.

Enkele voordelen op een rijtje:

  • Compact model
  • Zeer precies dankzij de UWB technologie
  • Registratie van contacten mogelijk (optioneel via centrale reader)
  • Afstand & trillingsfrequentie instelbaar


Social Distancing Tool
introductie SDT
SDT_intro.pdf (451.09KB)
Social Distancing Tool
introductie SDT
SDT_intro.pdf (451.09KB)